vineri, 27 martie 2009

Stelistul Mendoza a fost suspendat 18 luni din naţionala statului Peru

Atacantul stelist Andres Mendoza a fost suspendat pentru 18 luni şi amendat pentru comportament nepotrivit, deoarece a petrecut alături de Claudio Pizaro, Jefferson Farfan şi Santiago Acasiete după un meci cu Brazilia, informează publicaţia "El Comercio".

Comisia de Disciplină a Federaţiei Peruane de Fotbal (FPF) a decis ca fiecare jucător să fie suspendat pentru un an şi jumătate şi le-a aplicat o amendă totală în valoare de 80.000 de dolari. Astfel, ei nu vor putea evolua până la 22 mai 2009, în următoarele opt meciuri ale naţionalei din Peru din preliminariile Campionatului Mondial din 2010, împotriva naţionalelor din Columbia, Uruguay, Venezuela, Argentina, Bolivia, Paraguay, Chile şi Brazilia.

Cei patru fotbalişti au fost suspendaţi din cauza faptului că au luat parte la o petrecere care a avut loc la hotelul unde erau cazaţi, Golf Los Inkas, după meciul din 18 noiembrie 2007, împotriva Braziliei, scor 1-1, în condiţiile în care la câteva zile au pierdut partida cu Ecuador. Decizia a fost luată iniţial în decembrie 2007, după ce oficialii hotelului au precizat că fotbaliştii au organizat o petrecere la care s-au consumat băuturi alcoolice şi au fost invitate mai multe femei, dar a fost ratificată acum, după patru luni de anchetă.

Decizia Comisiei poate să fie contestată, iar un alt comitet va decide care va fi sancţiunea finală pentru cei patru jucători. Un membru al Comitetului de organizare pentru Campionatul Mondial a afirmat că sancţiunea poate să fie considerată un precedent pentru a evita producerea unor evenimente similare.