vineri, 27 martie 2009

Scandalul Rapid-Steaua, aproape de final

Comisia de Disciplina a amanat pentru astazi analizarea situatiei aparute la derbiul Rapid-Steaua, din cauza plangerii formulate de conducerea echipei Rapid impotriva deciziei arbitrului Alexandru Deaconu, care a intrerupt intalnirea in minutul 74.

Judecarea cazului rapid-steaua – derby intrerupt in minutul 74 deoarece arbitrul a fost lovit de un obiect din tribuna – a fost amanata dupa ce conducerea echipei Rapid a formulat o plangere impotriva deciziei lui Alexandru Deaconu, pe care au considerat-o neregulamentara.Din acest motiv, presedintele Comisiei de Disciplina a FRF, Marin Daniel Cernat, a solicitat ieri Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) punctul de vedere cu privire la decizia centralului Deaconu de a suspenda partida Rapid-Steaua. Presedintele CCA, Gheorghe Constantin, a convocat in regim de urgenta, pentru astazi, de la ora 9.30, la Casa Fotbalului, Biroul Executiv al CCA (alcatuit din Gheorghe Constantin, Marcel Lica si Nicolae Grigorescu) si pe responsabilul Compartimentului Analiza al CCA, Dan Petrescu.


Gheorghe Constantin a declarat ieri ca se vor analiza toate posibilitatile de interpretare a regulamentului, dar a precizat ca membrii comisiei nu au "pareri diferite in acest caz". "Acum am primit aceasta instiintare ca trebuie sa analizam prestatia lui Deaconu. Pentru membrii comisiei nu sunt pareri diferite in acest caz, dar trebuie sa ii consult si pe ei. Acum este o situatie deosebita si trebuie sa analizam toate aspectele si toate posibilitatile de interpretare a regulamentului, care de fapt este regulamentul competitiei, ROAF. Din punctul de vedere al legilor jocului, lucrurile stau altfel, aici este o mica diferenta de opinie", a spus Constantin.
seful CCA a dezvaluit ca a avut o discutie privata cu presedintele Comisiei de Disciplina a FRF, Marin Daniel Cernat: "Domnul Cernat s-a interesat de un articol din regulamentul nostru, dar a fost o discutie privata.


Daca era oficiala, puteam sa vorbesc mai mult despre asta". Gheorghe Constantin a precizat ca, din punctul sau de vedere, centralul Alexandru Deaconu a "arbitrat bine", dar a refuzat sa precizeze daca acesta a respectat intocmai regulamentul privind intreruperea meciului. "Eu stiu ca Deaconu a arbitrat bine. Eu o sa spun daca a gresit sau nu. Nu stiu daca punctul nostru de vedere este decisiv. Presedintele Comisiei (n.r. – de Disciplina) stie. Dumnealui analizeaza si ce spunem noi, si ce alte elemente are. In cazul in care Comisia de Disciplina doreste sa faca public raspunsul nostru (n.r. – CCA), eu nu am nimic impotriva", a adaugat Constantin.
Oficialii rapidisti solicita Comisiei de Disciplina a FRF reluarea jocului din minutul 74, de la scorul de 1-0 pentru formatia giulesteana, in timp ce stelistii cer sa castige meciul cu scorul de 3-0, la masa verde.

» Gheorghe Constantin a precizat ca, din punctul sau de vedere, centralul Alexandru Deaconu a "arbitrat bine", dar a refuzat sa precizeze daca acesta a respectat intocmai regulamentul privind intreruperea meciului.