vineri, 27 martie 2009

16 recorduri mondiale, doborâte de la lansarea noului costum de nataţie, la care şi-a adus aportul şi NASA

De când a fost lansat pe piaţă noul costum de nataţie, recordurile mondiale au început să cadă unul după altul. La trialul pentru Olimpiada de la Beijning din Australia, Eamon Sullivan a doborât recordul la proba de 50 de metri liber, iar Libby Trickett a bătut recordul la 100 de metri.

Până în luna februarie, rusul Alexander Popov a deţinut recordul mondial la 50 de metri liber de opt ani, cu timpul de 21 de secunde şi 64 de sutimi. În ultimele şase săptămâni însă, recordul rusului a fost bătut de trei ori. Valul de performanţe senzaţionale coincide cu lansarea noului costum de nataţie al unei cunoscute firme
de profil.

La trialurile australiene pentru Olimipada de la Beijing, Eamon Sullivan a bătut din nou recordul mondial la 50 de metri liber cu timpul de 21 de secunde şi 41 de sutimi.

La proba următoare a fost rândul lui Libby Tricket să doboare un record. La 100 de metri liber, australianca a scos timpul de 52 de secunde şi 88 de sutimi, cu 42 de sutimi mai rapid decât vechiul record deţinut de nemţoaica Britta Steffen din 2006.

De când noul costum a fost lansat, au fost doborâte 16 recorduri mondiale, iar 15 dintre sportivii care au obţinut performanţele au purtat inovativul echipament. Federaţia internaţională a fost alarmată de performanţele din ultimul timp şi va reexamina costumul în această săpămână. La procesul de fabricaţie al noului costum a participat şi NASA.