vineri, 27 martie 2009

Meciul cu Rusia a fost unul sublim, magnific, nemaipomenit, fabulos, dar cu citeva exceptii:

. Rusia
Intii de toate, nu Rusia a lasat Anglia acasa. Rusia a batut Anglia la Moscova si atit! De lasat Anglia acasa a facut-o Croatia. Apoi, aceasta victorie cu 3-0 poate fi considerata si o revansa morala dupa anii minunati, plini de impliniri marete, petrecuti alaturi de poporul rus frate si prieten. A fost asa, o descatusare tehnico-tactica, unde Banel ar fi putut avea un rol important, dar nu la noi, ci la ei. Banel era ideal pentru rusi, pentru ca ar fi putut cu mare usurinta sa reduca proportiile scorului fluviu, lansind o ghiulea in proprie poarta.
2. Pasa cu calciiul reusita de Fl. Petre la golul de 2-0
S-a dus naiba frumusete de rezumat! Realizati faptul ca adversarii nostri se vor hlizi urmarind superbul gol marcat de Daniel Niculae, anticipat de o si mai superba pasa a lui Petre, care s-a crezut la "Calusarii", confundind Rusia cu Rusaliile. Lui Florentin ii mai lipseau opincile si steagul, ultimul fiind probabil lasat amanet la suporteri, pe post de recuzita in caz de cafteala. Schema, una redusa, a fost exersata minutios la antrenamente, dar nu la antrenamentele de la Saftica, asa cum gresit s-a exprimat Niculae, ci in Bulgaria, de unde Florentin a venit cu masina
si cu deprinderi acrobatice. Intentia lui Petre a fost aceea de a introduce in manualul fotbalistului român capitole moderne. El a incercat sa-i copieze pe brazilieni, fortind adversarul sa plece din fenta. Din pacate, a plecat doar mingea. Din fericire, ea a ajuns la Daniel Niculae.
3. Echipamentul tricolorilor. Design sublim, colectia "Baga-mi-as mineca in pantalonii de la vestonul pantofilor"
Primo: conform uzantelor, Lupescule si Prunea, la meciuri, fie ele si cu adversari de doua parale, precum Rusia, este impardonabil ca jucatorii sa poarte tricouri facute cu mintea la fel de scurta precum mineca, basca avind pe dedesupt cochete helanci pe git, din supraelastic, in culori vii, fiecare cu ce a gasit prin cosul cu rufe.
Secundo: nu-i nici regulamentar, nici estetic, Lupescule si Prunea!
Terzo: Rugam Adidas sa livreze aceasta superba colectie cu care a fost dotata echipa noastra pentru Euro 2008 nationalelor din Vanuatu si Kirghizstan. Avem nevoie de un echipament, nu de pijamale.
4. Comentariul "ambidextru", la doua voci (ce are!?), sustinut de "Stroe" Vochin & "Vasilache" Cirnu
In atentia lui Catalin Cirnu, un crainic-reporter mai mult nic decit crai, care a crezut ca transmite Revolutia Româna in direct. Prin cuvintul "ambidextru", de regula intelegem "persoana care se slujeste cu aceeasi indeminare de ambele miini". Picioarele nu intra in discutie, desi ar putea sa intre. De exemplu: imi bag picioarele in comentariul tau!
Intrebare pentru domnul Andrei Vochin, cel mai bun ziarist de scheme si litografii: La ce capitol plasati luftul lui Florentin Petre?

a. Suturi la poarta imparabile.
b. Pase inselatoare la adversar.
c. Pasa proasta, omeneste vorbind.
d. Faulturi accidentale de joc.
e. Cratere pe luna.

La punctul e, se impune un schimb de mesaje tip Yahoo Messenger cu Neil Armstrong, nickname: neil_69unpasmicpelunaunsutincurpentruomenire.
5. Reclama
introdusa de Antena 1 imediat dupa golul marcat de Marica
Inovatie in materie. Fini mirositori ai nevoilor (ups!) umane, antenistii au inteles ca poporul privitor de meciuri la tv simte nevoia sa consume cit mai multa publicitate
. E drept, ca dincolo de nevoile natiei, exista si nevoile postului. La citi bani a cheltuit Antena 1 pentru meciurile nationalei, in curind vom vedea goluri insotite de vinzari de fruncte exotice on-line, ratari si inele cu smaralde facute "cadio", bare cu bere posirca la pet, faulturi dure cu tampoane abile pentru femei active, intrate insa in perioade inconfortabile, schimbari cu Undelemn de la Bunica si brichete in capul arbitrilor surprinse pe camera de hoasca aia care-si terorizeaza barbatul. In fine, daca nu tine, pentru captarea totala a atentiei telespectatorului, dupa marcarea unui gol se poate difuza episodul 140 din serialul "Elodia" sau pur si simplu se poate anunta pe ecran, mare, cu rosu si intermitent, ca avocata a fost gasita de Lazarus.