vineri, 27 martie 2009

Epson Print Academy, acum în Europa Centrală şi de Est

Proiectul se adresează fotografilor amatori şi profesionişti, specialiştilor din agenţiile de publicitate
şi celor din industria de imprimare. Partenerii Epson au "calibru greu" în domeniul imaginii: Adobe, Apple, Eizo, Epson, F64, Nik Software, Nikon, Wacom şi X-Rite.

Epson Print Academy a fost conceput iniţial ca un proiect de instruire dedicat posesorilor de Epson Stylus Pro 3800, o imprimantă color format A2+, care a fost ulterior extins la o gamă mai mare de imprimante Epson, incluzând imprimantele foto A3+. Datorită popularităţii neaşteptate, proiectul s-a extins într-o direcţie nebănuită. În prezent, Epson Print Academy este un sistem educaţional pentru instruirea fotografilor amatori şi profesionişti, dar şi mediul designerilor, graficienilor, arhitecţilor şi specialiştilor din agenţiile de media, PR şi advertising, care doresc să fie "la zi" cu cele mai noi tehnologii.

Participanţii vor parcurge într-un workshop intensiv, susţinut de specialişti în domeniu, toate etapele cuprinse între realizarea fotografiei şi un print de calitate maximă a imaginii. Epson Print Academy s-a bucurat de un mare succes în Germania, Olanda, Austria, Marea Britanie şi Suedia. Acum se va derula şi în Bucureşti, conceptul fiind materializat printr-un workshop lunar susţinut la fel ca şi în celelalte ţări.


Primul workshop al Epson Print Academy are loc duminică, 30 martie 2008, între orele 10-18, la Bucureşti, în sala de conferinţe a Hotelului Siqua. Workshop-ul este organizat de Action Concept şi susţinut de instructorii:

Simion Buia, fotograf cu studii în estetica fotografiei la Kunstakadémie Dûsseldorf şi DTP Akadémie Dûsseldorf, experienţă foto în Germania de peste 10 ani.

Marius Dinică, expert în color-management, atestat Fogra.

Costul de participare este de 100 EUR (plus
TVA). Înscrierile la acest curs se fac pe site-ul oficial al evenimentului, www.printacademy.ro sau telefonic la 0763 654 920. Participarea la workshop e posibilă numai în urma înscrierii şi confirmarii din partea organizatorului, în limita locurilor disponibile.