vineri, 27 martie 2009

Carcotas pana la moarte

Una dintre vorbele preferate ale lui Piturca suna cam asa: "Trebuie sa stim sa invatam din infrangeri". Asa e, bre, dar acest lucru este valabil si pentru victorii, care uneori se pot dovedi mai periculoase decat esecurile.

Una din concluziile generale dupa amicalul de alaltaieri a fost ca echipa noastra ar fi dovedit ca nu este dependenta de Mutu si Chivu, lucru pe care a insistat mereu si selectionerul, desi doar din ratiuni de egoism, invidie si frustrare.
ASa e Si aSa trebuie sa fie, tocmai de aceea se isca o mare nedumerire, anume de ce anume s-o fi incapatanat Piti sa-i foloseasca pe amandoi in fata unei formatii care renuntase la cei mai valorosi jucatori, mai ales ca acestia veneau dupa accidentari serioase si riscau ca in cazul unei recidive sa fie pierduti atat pentru lupta la varf din Serie A, cat si pentru apropiatul turneu final.
Nu cumva aici a actionat din nou vanitatea selectionerului care astfel a dorit sa exhibe o noua criza de autoritate, adica sa arate cine e seful, indeosebi dupa interviul acordat de Chivu presei italiene in care se plangea ca antrenorul se incapataneaza sa nu-l menajeze, desi umarul il doare ingrozitor, fiind nevoit sa evolueze cu infiltratii.
Iar ca sA vedeTi ca nu exageram in privinta vanitatii agresive a lui Piturca hai sa ne amintim ca acesta n-a fost capabil sa savureze decent infrangerea Rusiei, el fiind extrem de malitios cu suporterii, carora le-a reprosat ca nu i-au incurajat pe ai nostri la 0-0, ci abia dupa ce luasera avantajul de trei goluri.
ObservaTia, dincolo de tonul carcotas pe care a fost rostita, are doza ei de justete, doar ca Piti ar fi trebuit sa se intrebe cum se face ca la acest amical au absentat cei care se autointituleaza "marea familie a tricolorilor", sponsorasii, chibitii de conjunctura, petrecaretii lui Mircea Sandu, functionarasii din ministere, cei care inrosesc telefoanele federatiei inaintea meciurilor importante ori aglomereaza culoarele "Casei fotbalului".