sâmbătă, 15 august 2009

Jacko X s-a dus la Allah

Informatiile despre convertirea lui Michael Jackson la religia islamica dateaza de peste 15 ani. Prin anii 2003-2004 se discuta, fara ca starul pop sa dezminta, ca acesta aderase la secta musulmanilor negri, "Nation of Islam" (NOI).
Secta, la care se afiliase si boxerul Cassius Clay alias Muhammad Ali, credea ca rasa umana primordiala este cea neagra. Yakub din Mecca ar fi recurs la incrucisari si la controlul nasterilor pentru a crea rasa alba, considerata de NOI a diavolilor cu ochi albastri. Paradoxul este ca Michael Jackson s-a straduit sa devina alb, adica un "diavol" pentru membrii sectei. Cert este ca Jackson a avut la un moment dat garzi de corp recrutate dintre membrii sectei, iar managerul sau a fost Leonard Muha­mmad, ginerele sefului NOI, Louis Farakhan. Starul s-a ales din acea perioada cu supranumele de Jacko X, inspirat dupa cel al lui Malcolm X, unul dintre liderii istorici ai NOI.
A devenit Mikaeel
La sfarsitul lui 2008, fratele lui Michael, Jermaine, el insusi convertit la islamul sunnit inca din '89, a dat de inteles ca megastarul a trecut si el la aceasta religie, luand numele de Mikaeel. Ieri, Jermaine Jackson, cunoscut si ca Muhammed Abdul Aziz, a anuntat decesul vedetei incheind cu cuvintele "Allah sa fie cu tine intot­deauna, Michael". Jacko a locuit o vreme in Bahrein, perioada in care s-a ales si cu un proces intentat de fiul seicului Al Khaifa pentru suma de sapte milioane dolari. De altfel, in anturajul sau predominau musulmanii: Tarek Ben Ammar, managerul sau, de origine tunisiana, dar si compozitorul canadian David Wharnsby si produ­catorul Philip Bubal, ambii convertiti la Islam. La cere­monia de convertire, Michael ar fi fost asistat de cantaretul Cat Stevens, devenit musulman si numit Yousef Islam. Michael Jackson a fost crescut ca Martor al lui Iehova.
Agent electoral
Primul
concert al lui Michael Jackson in Romania a fost organizat, nu intamplator, la 1 octombrie 1992. Peste zece zile, Ion Iliescu urma sa-l infrunte in turul doi pe Emil Constantinescu.
Iliescu l-a primit pe Michael la Cotroceni si s-a afisat cu el de-a lungul vizitei. Michael Jackson a fost primit si de premierul de atunci, Teodor Stolojan, care i s-a adresat cu "domnule Michael", starnind ilaritate, iar autoritatile romane i-au pus la dispozitie starului american cateva sute de politisti, ca figuranti intr-un videoclip al vedetei. Dar fanii de pe "Lia Manoliu" nu s-au lasat pacaliti si l-au huiduit pe Iliescu atunci cand organizatorii i-au multumit acestuia "pentru conditiile create".