joi, 9 iulie 2009

Atac virulent la adresa republicanilor: Obama isi acuză rivalii că incearcă "să pună ruj pe ratul unui porc"

emocratul Barack Obama a lansat marţi un atac extrem de virulent la adresa republicanilor, asimiland promisiunile lor de schimbare cu "a pune ruj pe ratul unui porc", relatează AFP.
"Am vorbit de schimbare şi cand eram sus in sondaje şi cand eram jos" a spus Obama, după o serie de sondaje care il plasează la egalitate sau chiar in urma republicanului John McCain. "Cealaltă tabără spune brusc 'Şi noi suntem pentru schimbare' Acum gandiţi-vă, sunt aceiaşi care s-au aflat la putere in ultimii opt ani", a subliniat Obama.
"Puteţi pune ruj pe ratul unui porc, dar tot porc rămane. Puteţi inveli un peşte stricat intr-un ziar şi să numiţi asta schimbare, dar după opt ani tot urat va mirosi", a mai spus Obama, ovaţionat de cei 2.400 de susţinători prezenţi la o reuniune.
Republicanii spun că această declaraţie "dezgustătoare" a fost destinată clar candidatei republicane la vicepreşedinţie, Sarah Palin
Republicanii au replicat rapid, spunand că această declaraţie a fost "dezgustătoare" şi sexistă şi că ea a fost destinată clar candidatei republicane la vicepreşedinţie, Sarah Palin. "Senatorul Obama a pronunţat ceva ce nu pot califica decat ca fiind dezgustător, comparand-o pe candidata noastră la vicepreşedinţie cu un porc", a spus Jane Swift, care a spus că Obama trebuie să prezinte scuze.
Palin a spus in convenţia republicană, glumind, că singura diferenţă dintre o mamă ca ea, care işi insoţeşte copiii
şi la hochei, şi un pitbull ar fi roşul pe buze.
Obama a insistat marţi pe faptul că această campanie a devenit personală, criticand acoperirea mediatică de care a beneficiat fiica lui Palin, care, la 17 ani, a rămas insărcinată. "Jos pălăria pentru oricine se ocupă de cinci copii. Să fiu foarte clar. Am spus deja că familiile sunt de neatins", a spus el.
Democratul a mimimalizat rezultatele bune in sondaje ale lui Mccain. "Cred că ideea că oamenii trec dintr-o parte in cealaltă in cateva săptămani sau cateva zile nu este global confirmată", a precizat el.
"Ştiţi, sunt aceleaşi sondaje care imi dădeau un handicap de 20 de puncte vara trecută, pentru investitură, şi care au oscilat mult in acest proces", a subliniat Obama. "Republicanii sunt entuziasmaţi, fără indoială: aripa dreaptă a partidului, in special, este entuziasmată de alegerea lui Palin. Cred că are mai puţină legătură cu faptul că este o femeie, mai degrabă are legătură cu ideologia sa", a subliniat Obama, după ce, potrivit sondajelor, alegătoarele albe şi indepenedenţii se orientează spre republicani, după alegerea lui Palin.