joi, 23 iulie 2009

Anchetatorii DGA au ridicat documente compromiţătoare de la Poliţia Rutieră Iaşi

Poliţiştii anchetatori ai Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe langă Curtea de Apel Iaşi, a declanşat, joi, o anchetă la Poliţia Rutieră ieşeană privind presupuse abuzuri comise de angajaţi ai acestei instituţii, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie.
Comandatul poliţiei ieşene, comisarul şef Liviu Zanfirescu, a declarat, pentru NewsIn, că ancheta procurorilor se referă la o serie de sesizări privind aplicarea sancţiunilor de către poliţişti rutieri, operativitate şi tergiversarea in soluţionarea unor dosare penale.















Comisarul sef Liviu Zanfirescu







"In primul
rand, precizez că nimeni nu a fost pus sub acuzare. Deocamdată, se fac verificări pentru a se vedea dacă aspectele se confirmă. De la sediul Poliţiei Rutiere au fost ridicate unele documente, precum procese-verbale de contravenţie şi registre de evidenţă. Sesizările, care pot fi din oficiu sau ale unor persoane, fac referire la anumite abuzuri şi interese", a declarat comisarul şef Liviu Zanfirescu.
Potrivit acestuia, şi la nivelul IJP Iaşi au fost inregistrate unele sesizări privind activitatea poliţiei rutiere ieşene şi care au fost trimise la organe abilitate. "Au fost puţine, nu multe. Nu pot spune exact numărul lor", a mai spus comandantul IJP Iaşi.
Acesta a subliniat că ridicarea unor documente de la sediul Poliţiei Rutiere nu inseamnă că s-au formulat şi acuzaţii. Comandantul poliţiei ieşene a mai declarat că ancheta Parchetului
, desfăşurată alături de ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie, nu are legătură cu Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Inmatriculare a Vehiculelor.