joi, 19 februarie 2009

"Ai momente cand, demagogic, sustii o solutie numai pentru ca ti se pare ca da bine la public"

Presedintele Traian Basescu isi schimba opiniile in functie de cum ii dicteaza interesul. Infiera votul uninominal in urma cu cateva luni, pentru ca acum sa-l laude. La finele lui 2005, recunostea ca a mai stat o perioada intr-o locuinta de protocol a RAAPPS, desi nu mai avea dreptul. Acum, ii blameaza pe oamenii politici care procedeaza asa.

Traian Basescu, in septembrie 2006, in ziarul "Cotidianul", despre propunerea PNL privind introducerea votului uninominal: Folosirea votului uninominal, fara un calcul politic prealabil, este demagogica; "Ai momente cand, demagogic, sustii o solutie numai pentru ca ti se pare ca da bine la public, dupa care, cand te duci in spatele usilor la partid si cu oameni care se pricep, incepi sa faci socotelile si iti dai seama ca solutia pe care o propui nu permite realizarea majoritatii democratice".

Traian Basescu, 14 februarie 2007, in mesajul din Parlament: "Votul uninominal va inversa raporturile de putere in cadrul partidelor - ajungandu-se la situatia in care conducerea partidului va depinde de sprijinul parlamentarilor, nu parlamentarii de sprijinul conducerii. Votul uninominal va inversa raporturile de putere in cadrul politicii romanesti - printr-un transfer de putere de la conducerea partidelor catre electoratul de la nivel local".

Traian Basescu, in noiembrie 2005, la Realitatea TV, la emisiunea "Cap si pajura": "Dupa ce am cedat casa din Aviatorilor 57, am revenit in functia de ministru si am avut o locuinta de protocol. Dupa ce am plecat din guvern, primar general fiind, nu mai aveam dreptul la acea locuinta. Am facut cerere sa mi se prelungeasca contractul pana cand, in conformitate cu legea, am primit o alta locuinta".

Traian Basescu, 14 februarie 2007, in mesajul din Parlament: "Vorbind despre un sistem
mascat de coruptie, as merge mai departe, pronuntand numele aproape magic RAAPPS, regia care pune la dispozitia demnitarilor locuinte de serviciu. Putini parasesc aceste locuinte dupa ce pleaca din functia publica, cei mai multi continuand sa beneficieze de tratament
special, nelegal, ceea ce ii face dependenti de Guvern, chiar daca ei sunt in Opozitie".

Referendum, in a doua jumatate a lunii martie

Presedintele Traian Basescu i-a anuntat ieri pe parlamentari, printr-o scrisoare, ca doreste ca referendumul pentru introducerea votului uninominal sa aiba loc in a doua parte a lunii martie. "Asa cum i-am informat pe membrii Parlamentului cu ocazia mesajului adresat in sedinta comuna a celor doua Camere din data de 14 februarie 2007, va consult cu privire la organizarea, in partea a doua a lunii martie 2007, a unui referendum national consultativ cu privire la introducerea votului uninominal pentru alegerea membrilor Parlamentului, incepand cu urmatoarele alegeri", se arata in scrisoarea trimisa presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, Nicolae Vacaroiu si Bogdan Olteanu