duminică, 14 decembrie 2008

Actiunile de pe XMBS au revigorat lichiditatea pe RASDAQ

Cel putin in prima zi sistemul si-a atins tinta, lichiditatea fiind peste ceea ce se tranzactiona inainte de aceasta modificare. Poate fi vorba insa si de acumularea de ordine in perioada in care actiunile au fost suspendate de la tranzactionare", spune Marcel Murgoci, director de tranzactionare la societatea de brokeraj EstInvest.
Nu numai lichiditatea a fost de exceptie la aceste actiuni, dar si cresterile, majoritatea dintre ele inregistrand urcari de 25%, maximul de variatie permis pe acest segment.
"M-au surprins cresterile puternice ale companiior de pe XMBS. Cred ca a fost vorba de un val de investitori catre aceste titluri, avand in vedere si faptul ca procedura de tranzactionare s-a simplificat mult", spune Marcel Murgoci.
De altfel, 12 dintre cele 25 cele mai tranzactionate titluri RASDAQ au fost pe XMBS. S-au remarcat titlurile Moara Cibin cu cresteri de 7%, locul trei in topul lichiditatii, titlurile Atlas Gip, care au sarit cu 15%, sau titlurile Concefa.
Pe Bursa, toti cei trei indici au atins noi maxime istorice, sprijiniti de o lichiditate record pentru aceasta perioada, peste 35 de milioane de euro.
Indicele BET-FI a sarit cu 5,77%, impulsionat de cresteri puternice ale celor cinci societati de investitii financiare, dupa ce noua reglemenatere a Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare permite investitorilor institutionali evitarea pragului maxim de detinere de 1%.